Уже в продаже

Опрос

Пользуетесь ли вы дисконтной картой "Чудо"?

Да
Нет
Впервые слышу о существовании такого дисконта



Сценарий юбилея 30 лет с конкурсами
Сценарии юбилеев, Сценарий юбилея 30 лет, сценарии юбилеев женщине, сценарий юбилея мужчине, сценарий
Сценарий для любого торжества - на свадьбу,юбилей,праздник,песни
Опубликовано: 01.09.2018 Лучшие праздники Волгограда и Волжского Празднование первого дня рождения
Смешной новогодний сценарий для старшеклассников "Плененный Дед Мороз"
Празднование Нового года в старших классах должно быть нетривиальным и прикольным. Ведь ребята, учащиеся
Конкурсы на 8 марта для корпоратива
В женский день 8 марта, кроме традиционных букетов и поздравлений в смс или на открытках, на предприятиях


Бентоніт в косметиці - комедогенним і алергенний!

  1. Що так таке бентоніт (bentonite)
  2. Застосування bentonite в косметиці
  3. Шкода бентоніту для шкіри
  4. Дивись також:

Кожна з нас хоч раз купувала маску на основі глини - вона дійсно дуже ефективно працює для жирної шкіри, прибираючи жирний блиск і очищаючи пори.

Кожна з нас хоч раз купувала маску на основі глини - вона дійсно дуже ефективно працює для жирної шкіри, прибираючи жирний блиск і очищаючи пори

Основний компонент глини - бентоніт виявився не так нешкідливий, як ми думали.

Що так таке бентоніт (bentonite)

Бентонітом був названий мінерал, з тисячею функцій. Висока вбирає здатність глини, спочатку прославила її як "мінеральне мило» або «мильну глину" і тільки в 1898 році був придуманий термін бентоніт, коли в світі було виявлено велике родовище в Бентон Шале поблизу Рок-Рівер, штат Вайомінг.

Бентоніт натрію розширюється при намоканні, поглинаючи у багато разів більше, ніж його суха маса.

Унікальні властивості бентонітових роблять його важливим мінералом в ряді галузей промисловості:

  1. Через ці колоїдних властивостей, він часто використовується в нафтовій і газовій промисловості.
  2. Це властивість набухання також робить його корисним в якості герметика.
  3. Також використовується в емульсійних кремах і лосьйонах, рідких декоративних виробах; в масках для жирної шкіри - забезпечує швидке видалення надлишку шкірного сала і відбілюючий ефект.

Застосування bentonite в косметиці

Бентоніт є спільним компонентом у багатьох продуктах особистої гігієни, включаючи декоративну косметику, засоби для демакіяжу і масках для особи. Властивості bentonite дозволяють витягати зі шкіри токсини і утворювати задушливу плівку, яка блокує доступ кисню.

У 2003 році Міжнародний журнал токсикології опублікував доповідь про те, що використання бентоніту серед інших речовин безпечно. Проте, в ньому ж вказувалася стурбованість, що вдихання бетоніта в порошку може становити серйозну небезпеку для здоров'я.

Використання його в косметиці в якості маски в рідкій формі знижує ризик інгаляції, але деякі маски продаються в сухій формі і споживач повинен додати воду самостійно - уникнути вдихання глиняній пудри при цьому вкрай складно.

Продукти з бентонітом є комедогеннимі! Також він викликає алергічні реакції : Подразнення шкіри і сітківки ока.

Шкода бентоніту для шкіри

При правильному використанні глиняної маски вона не повинна принести ніяких негативних наслідків - але пам'ятайте, що вона дуже сушить шкіру, тому рекомендується до використання тільки тим, у кого шкіра дійсно жирна .

Не варто перетримувати маску з глини (понад 10 хвилин) і використовувати занадто часто, така агресивна «витягування» шкірного сала, провокує його швидку вироблення в ще більших кількостях.

Бентоніт в масках

Глиняні маски - всього лише «палички стукалочки», які дають нетривалий ефект, втім, як ми вже говорили вище, на шкірі вони перебувають не довго, а значить, шкоди ніякої принести не можуть.

Бентоніт в кремі

Багато виробників кремів додають бентоніт в свої продукти, щоб залучити воду з глибших шарів шкіри на поверхню - так вона буде виглядати зволоженою.

Але робить він це за рахунок зневоднення шкіри, ушкоджуючи клітини в процесі, приводячи до передчасного старіння.

Бентоніт в пудрі і декоративної косметики

Бентоніт в пудрі і декоративної косметики

В пудру бетоніт додають через його порошкової приємною основи, тональні креми з ним краще тримаються і роблять шкіру більш матовою.

Але з такою косметикою пори - абсолютно не дихають, і шкода бентоніту, як то кажуть, на лице.

Будьте обережні з глиняними масками, а косметику тривалого використання (креми, пудру) вибирайте без бентоніту або з його органічним аналогом (присутній в органічних марках косметики).

Редакція рекомендує:

Дивись також:

Заїда - лікуємо натуральними засобами!

Що таке "заєда" і як правильно лікувати заїди натуральними засобами будинку. Все про причини появи Заєд і їх профілактика будинку. Що таке заєда і як правильно лікувати заїди натуральними засобами будинку Чутлива шкіра обличчя - ознаки і правила догляду Що значить, чутлива шкіра? Тест на чутливість шкіри обличчя. Причини виникнення, правила догляду рекомендації при чутливій шкірі обличчя. Відгуки про косметичному маслі Bio-oil Я випробувала масла bio oil, при шрамах, розтяжках і пост акне, хочу поділиться де масло Bio-Oil ефективно, а в яких ситуація воно просто не працює!

Войти

Найти








Контакты

г. Запорожье
пр. Ленина, 170-В, к. 26
Тел.: (061) 270-62-58/59
© 2009 Журнал для родителей «Чудо»